Marius Holm. Foto: Regnskogfondet.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

– Gjennom alle årene i klima- og miljøbevegelsen har jeg alltid hatt et godt øye til Regnskogfondet, en organisasjon som har hatt store og viktige gjennomslag. Derfor er det veldig spennende å få lov til å være med på dette vinnerlaget, sier Marius Holm i en pressemelding.

Lang fartstid i miljøbevegelsen

Holm har lang fartstid i miljøbevegelsen, som leder i Zero, og nestleder i Bellona før det. I dag er han konserndirektør i Vy med ansvar for kommunikasjon og samfunnskontakt, og han håper erfaringene fra både næringsliv og organisasjoner kan være en styrke inn i rollen.

– Vi må bruke alle verktøy i kassa for å bevare natur og klima. Regnskogfondet er godt plassert til dette, med sin unike bredde, fra grasrotaktivisme i regnskogen til oppfølging av næringslivet og politisk påvirkning på nasjonalt og globalt nivå, sier Holm.

Norge må ta klimaansvar globalt

Han mener at Norge må forstå sitt globale ansvar.

– Jeg er opptatt av at norsk klima- og miljøpolitikk må ha verden som arena. Hensikten er jo at vi skal løse klima og miljøkrisen, da må vi bruke de muligheter vi har, til å utgjøre en størst mulig global forskjell, sier Holm.

Han minner om da Jens Stoltenberg lanserte den norske regnskogssatsingen for 15 år siden og sa at «alle kjenner teknologien for å IKKE hogge ned skog».

– Mange av oss tenkte nok at regnskogsbevaring også er ganske komplisert, men vi har vist at det virker. Bevaring av regnskogen bør fortsatt være en av pilarene i klimapolitikken, sier Marius Holm.

Marius Holm tar over styreledervervet i Regnskogfondet fra Kari Bucher, som blir værende i styret som nestleder.


- Annonse -