Vidar Helgesen. Arkivfoto: Nobelstiftelsen / Bjørn Stuedal.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Kommisjonen (IOC) er FNs spesialiserte organ for havforskning og havforvaltning.

Utnevnelsen av Helgesen ble kunngjort torsdag 2. november. Samtidig blir Helgesen assisterende generaldirektør i Unesco, FNs organisasjon for utdanning og kulturarv, ifølge en pressemelding fra Unesco.

Helgesen forlater dermed Nobelstiftelsens hovedkvarter i Stockholm, hvor han har vært toppsjef siden januar 2021. Fra 2015 til 2018 var han klima- og miljøminister i Solberg-regjeringen.

– Man trenger ikke å forklare nordmenn hvor viktig havet er. Men de dramatiske endringene som nå skjer med livet i havet, forteller oss to ting: vi må redde havet, og vi må bruke havet til å redde planeten, skriver Helgesen i en epost til VG.

Han påpeker at det vil kreve både ny kunnskap og bedre måter å forvalte havet på. Den globale utfordringen krever større innsats fra både regjeringer og næringsliv, og dessuten sterkere samarbeid internasjonalt, mener han.

– Jeg ser fram til å gripe fatt i den utfordringen som leder av FNs havkommisjon, legger han til.

(©NTB)


- Annonse -