President for det statlige oljeselskapet Adnoc - og president for FNs klimatoppmøte - sultan Ahmed al-Jaber. Foto: Arctic Circle

Det er «ingen vitenskap» bak kravet om å fase ut fossil energi for å nå klimamålene, hevdet møteleder Sultan al-Jaber før Cop 28 startet.

Mandag tok han u-sving.

Han sa også at utfasing av fossil energi vil gjøre det umulig med bærekraftig utvikling, «med mindre du ønsker å ta verden tilbake til hulestadiet», skriver The Guardian.

Uttalelsene falt i en opphetet diskusjon om klimakrisens konsekvenser for kvinner og barn 21. november, men har ikke vært kjent før søndag.

– Det er ingen vitenskap der ute, og ingen scenario som sier at utfasing av fossilt drivstoff er det som skal til for å holde oss under 1,5 grader, sa han.

Al-Jaber er industriminister i De forente arabiske emirater, som er vertsland for årets klimatoppmøte. Mange er kritiske til å ha ham som møteleder, for han er også leder for landets statlige oljeselskap.

Uttalelsene har spredt seg som ild i tørt gress siden søndag. Mandag kom al-Jaber imidlertid med nye uttalelser, der han sier det er «uunngåelig med utfasing av fossil energi. Han hevder å være overrasket over «gjentatte forsøk på å undergrave mitt arbeid».

– Alt som dette presidentskapet har jobbet med, er fokusert på og sentrert rundt vitenskap, sier han.

(©NTB)


- Annonse -
Vil du annonsere her?