Høsting av tang og tare ses som mulig trussel mot sjøfugl, men mer kunnskap savnes

En ny rapport viser at vi ennå har for lite kunnskap om effektene av tang- og tarehøsting på sjøfugl og vadefugl i Norge. Men mistanken om at det er til skade, er der.

Ærfuglen finner mat på bunnen i relativt grunne områder langs kysten. Høsting av grisetang foregår i samme områder. Foto: Nina Dehnhard/NINA Foto: Nina Dehnhard/NINA.

Sjø- og vadefugl.Kommersiell høsting av viltvoksende tang og tare er en viktig næring langs norskekysten. Tang og tare er et uunnværlig råstoff i en rekke industrier, fra matproduksjon og dyrefôr til legemidler og bioenergi. Det slår Norsk institutt for naturforskning (NINA), fast.I Norge er det i hovedsak grisetang og stortare som høstes industrielt. Grisetang vokser på beskyttede steder i den delen av fjæra som blir tørrlagt ved lavvann. Stortare vokser litt lengre ned i fjæresonen, fra 2-20 meters dyp. Her dannes store tareskoger, som huser et […]

For å lese denne må du ha abonnement

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.