Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: avskoging

Gorilla. Bulldozer.
En tredjedel av bestandene av orangutanger, gorillaer og sjimpanser i Afrika er truet av gruvedrift etter sjeldne mineraler.
Innkjøpene skal ha skjedd ved via lokale mellomledd, minst 20 bedrifter, som i sin tur har kjøpt palmeolje fra illegale plantasjer.
Brasils klima- og miljøminister Marina Silva og president Lula ble feiret av publikum for sin regnskogsuksess på COP28 i dag. Jonas Gahr Støre hyllet også Brasil.
– Indonesia er nå verdensledende på å redusere avskogingen, sier Jonas Gahr Støre.
Området som ble avskoget, er med det det minste siden 2019.
Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide sier kontakt om dette vil bli tatt i overgangsperioden fram til 1. januar. Det er NTB og flere norske aviser som melder dette i dag. Norge har hatt regnskogsamarbeidet med Brasil på vent siden 2019, som en følge av president Jair Bolsonaros praksis...
En Bolsonaro-seier i presidentvalget i oktober vil bety en total undergang for brasiliansk Amazonas, mener akademikere i landet.
Hittil har avskogingen økt med 12,7 prosent i forhold til samme periode i fjor.
"Ufattelig at JBS kan fortsette med klimaargumentasjon overfor investorer, samtidig som selskapet øker utslippene sine massivt", sier forskningsdirektør. – Villedende studie, svarer JBS.
Miljøvernere legger skylden på den brasilianske regjeringen.