Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: Høyre

Astrup. Haltbrekken.
– Regjeringen har ingen ambisjon om å nå klimamålene. Det ser ut til at planen for å nå 2030-målene har havnet ute i det store intet, sier Lars Haltbrekken (SV).
Håkon Snortheim.
– Unge Høyre er for vern av LoVeSe. Vi har tatt den kampen i Høyre i mange år, men tiden vi lever i endrer seg, sier en av nestlederne.
Ola Svenneby, du gliste og erklærte generasjonen til en ung klimaaktivist død da du fikk vite at du vant skolevalget. Men hvor mange ekstremværhendelser tåler forsikringsselskapene? Når vil ekstremvær ramme deg og dine? Hvor mange milliarder klimaflyktninger tåler verdensfreden?
Flere fylkesledere i Høyre sier nei til at strøm fra land skal brukes til å kutte utslippene på norsk sokkel. Det blir tema på partiets landsmøte i april.
Høyre kaller satsingen «en flau bris». Støre kontret med å si at under Høyre-regjeringen var det helt vindstille.
Politikere ønsker å vurdere om vernede vassdrag som Vefsna i Nordland, Gaula i Sunnfjord, Flåmselvi i Aurland og Grinddalsfossen i Geiranger bør bygges ut.
"– Premisset for spørsmålet er en underforstått idé om at vi har tenkt å gå løs på vernede vassdrag. Det har jo regjeringen ingen planer om." (Espen Barth Eide)
"At Høyre vil forplikte seg til 30 prosent vern av natur globalt, men ikke på hjemmebane, det rimer ikke". (Karoline Andaur, WWF).
"I NJFFs gjennomgang av partiprogrammene til noen av de såkalte styringspartiene, er det dessverre ingenting som tyder på at naturkrisen er noe som bekymrer dem nevneverdig"
Senterpartiet sier blankt nei til å koble norsk havvind til kraftmarkedet i Europa. Det kan spenne bein på hele satsingen, advarer Tina Bru.