Håkon Snortheim.
Unge Høyres nestleder Håkon Snortheim sier at de skal diskutere standpunktet på nytt. Foto: Unge Høyre.

Høyres ungdomsparti åpner for å snu 180 grader i Norges mest betente oljesak, oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe).

Første nestleder i Unge Høyre, Håkon Snortheim (bildet), bekrefter til Nettavisen at ungdomspartiet åpner for å snu. Unge Høyre brøt med moderpartiet i 2021, og landsstyret vedtok da å ikke åpne for oljeaktivitet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe). Nå har pipen fått en annen lyd.

– Unge Høyre er for vern av LoVeSe. Vi har tatt den kampen i Høyre i mange år, men tiden vi lever i endrer seg, sier Snortheim på vegne av ledelsen i partiet.

Han forklarer snuoperasjonen slik:

– Vi erkjenner at den sikkerhetspolitiske situasjonen gjør at vern av LoVeSe ser annerledes ut, og det vil landsmøtet diskutere. Vi er konstruktive nok til å innse at samfunnet vi lever i er et annet etter Russlands angrepskrig, sier Snortheim.

Oljepolitisk talsperson i Høyre, Ove Trellevik, fortalte tirsdag at Høyre vil åpne gassfeltet Nordland 6 for olje- og gassleting. Områdene har vært stengt for leting etter olje og gass siden 2001.

Unge Høyres landsmøte starter 21. juni.

Reaksjoner fra andre partier har kommet.

– Dette er fullstendig uaktuelt og tonedøvt fra Høyre. Dette viser at Høyre har null, nada, niks troverdighet som et klimaparti, sa AUF-leder Astrid Hoem til Nettavisen tirsdag formiddag.

(©NTB)


- Annonse -