Motvind Norge. PFU.
Motvind Norge bringer Europower inn for Pressens faglige utvalg. Bildecollage / faksimiler: Naturpress.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Bransjeavisen Europower skriver om Motvind Norge i form av et intervju med styreleder John Fiskvik. Organisasjonen er misfornøyd med sluttresultatet.

Det er fagnettstedet Journalisten som rapporterer om den nylig innsendte PFU-klagen, som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge, Gaute Grøtta Grav, har skrevet.

Grøtta Grav og Motvind Norge mener det er flere brudd på Vær Varsom-plakaten (VVP) i Europower sin artikkel. 

Ifølge Journalisten mener Motvind Norge blant annet at Europower «fremsetter tolkninger og antagelser som ikke korrekt gjengir meningsinnholdet til John Fiskvik». De mener også at avisa formidler påstander som Fiskvik ikke fikk mulighet til å imøtegå. 

Ifølge Journalisten skriver Grøtta Grav også at de har fått avslag på å gjøre «nødvendige korreksjoner» i artikkelen.

Kompromissløs vindkraftmotstander

Motvind Norge har som en relativt ny norsk miljøorganisasjon i løpet av få års virksomhet fått mange tusen medlemmer, og profilerer seg som en hardtslående og kompromissløs motstander av vindkraftutbygging.

Dette kommer også fram i artikkelen til Europower, som blant annet skriver at «Det er ikke mulig å lansere et eneste vindkraftprosjekt uten at organisasjonen raskt organiserer folkemotstand.»

Og:

«Organisasjonen er en vesentlig faktor for at det ikke blir bygget ut mer kraftproduksjon her i landet.»

Både hos utbyggere og i Energidepartementet skal det ha oppstått frustrasjon over Motvind Norges aktivitet. Europower skriver videre at Motvind Norge sprer store mengder feilinformasjon, og avisens kilder mener etterretteligheten til organisasjonen er fraværende.

Punktet om feilinfomasjon er et av klagepunktene Motvind Norge har rettet til PFU.

I en fersk artikkel som Motvind Norge har lagt ut på egne nettsider anklager de selv interesseorganisasjonen Fornybar Norge for desinformasjon og for å formidle falske fortellinger. Her omtales Fornybar Norges myndighetskontakt Thor Egil Braadland som «brettspillentusiast» som skriver «kampanjeinnlegg med selvutnevnt autoritet i norske aviser.»

Redaktør i Europower, Ole Petter Pedersen, sier til Journalisten at de er uenige i innholdet i klagen fra Motvind Norge, og påpeker at styreleder John Fiskvik fikk sitatsjekk før publisering.


- Annonse -