Hvert år den 5. juni, siden 1972, har FN arrangert verdens miljødag. Det skjer gjennom UNEP, FNs miljøprogram. Meningen er å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål.

Dagen er alltid rammet inn av et spesielt tema, og i år handler det om å tenke over hvordan menneskene er en del av naturen, og hvor avhengig vi er av den. Dagen skal utfordre oss til å finne på gledelige måter å erfare eller verdsette vår nære tilknytning til naturen på.

FN-sambandet oppfordrer oss til å utforske en del av naturen på denne dagen. Man kan for eksempel ta opp film eller bilder av noe spennende eller vakkert man finner i naturen, og etterpå dele det på sosiale medier.

I Norge blir dagen markert på mange steder, og på forskjellige måter.

Besteforeldrenes klimaaksjon og Miljøagentene har i år slått seg sammen og skal fortelle på forskjellige steder i Norge om Grunnlovens § 112, der det blant annet står at alle har rett til en sunn og mangfoldig natur, og at vi må bruke naturens ressurser fornuftig.

I Oslo skal unge miljøagenter fra Lakkegata skole, samt besteforeldre, møte politikere utenfor Stortinget. Der blir det appeller, kamprop og breakdance, opplyser Miljøagentene.

I Bergen blir det stort arrangement på Festplassen, og også i Sandefjord, Molde, Bodø og flere andre steder vil Miljøagenter og besteforeldre markere verdens miljødag på sin måte.


Foto: GIEES.org

- Annonse -
Vil du annonsere her?