(Reuters) De Grønne-representanten Winfried Kretschmann (bildet) er hjemmehørende i den tyske delstaten Baden-Württemberg, og det uventede utsagnet kom i tilknytning til krisen i den tyske bilindustrien.

Varemerkene Mercedes, Daimler og Porsche har tilhold i Baden-Württemberg.

Kretschmann sa ifølge Reuters at diesel er en ren teknologi som har bidratt til å redusere CO2-utslipp, og at diesel er en nødvendig midlertidig løsning på veien mot elektriske biler.

Han sa videre at den tyske bilindustrien måtte trygges.

5,3 millioner tyske dieselbiler må kutte utslipp

Forbundskansler Angela Merkel rettet nylig kritikk mot ledere i tyske bilfabrikker, og la press på dem for at de ved hjelp av innovasjon må sikre arbeidsplassene og gjenvinne tillit, heter det i Reuters´ melding.

Tyske politikere og ledere i bilindustrien har tidligere i denne måneden blitt enige om at 5,3 millioner dieselbiler skal oppdatere programvaren sin slik at utslippene blir mindre. Dette skjer etter press fra tyske byer som vil ilegge kjørebegrensninger på dieselbiler.


 Foto: Wikipedia (hoved), og Pixabay

- Annonse -
Vil du annonsere her?