I Romania er det 2.500 ulver: «Det er ingen grunn til å være redd disse dyra»

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Naturfotograf Arne Nævra var i Romania sist sommer og gjorde intervjuer med tre personer som er jegere og naturforvaltere i et land som har en ulvestamme på 2.500 dyr.


At ulven skulle være farlig for mennesker blir avvist av de intervjuede.

Nævra har lagt ut videointervjuene på sin Facebook-side, og skriver i ledeteksten blant annet dette: » Ulven tar husdyr om den kommer til, og den tar hjortevilt, bever, rev og andre ville dyr. Det siste er dens biologi og økologiske rolle. Men for mennesker viser det seg at den ikke er farlig. Så faglig sett kan vi se bort fra det argumentet mot ulv. At noen likevel føler frykt må myndighetene ta på alvor. Det vil si at det må brukes mye midler på informasjon om nettopp dette. Men løsningen er ikke å skyte ulven.» 

Se videoen her:


 

- Annonse -