- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det er således ingen hvem som helst som nå er i politiets hender. Bach ble arrestert torsdag i sitt hovedkvarter i den nordøstlige provinsen Nakhon Phanom i Thailand.

På bildet ses Boonchai Bach etter at arrestasjonen er et faktum (video her).

Politiet mistenker at han står bak smuglingen av 14 horn fra neshorn fra Afrika til Asia så sent som i desember. I 2013 ble det av amerikanske myndigheter utlovet en dusør på 1 million dollar på Boonchai Bach.

Betydelige aktører

Den kriminelle historikken til Boonchai går mange år tilbake i tid. I 2006 kom navnet hans opp i forbindelse med en etterforskning gjort av The Guardian. Den gangen ble både han og hans bror, Bach Mai Lim, identifisert som de sannsynlige nøkkelpersonene bak et smuglersyndikat som drev med illegal elfenbenshandel. I dette syndikatet inngår også Vixay Keosavang, av New York Times kalt den største forhandleren av illegale dyreprodukter i Sør-øst Asia.

– Det er som om man har fanget en Corleone, sier grunnleggeren av organisasjonen Freeland, Steven Galster. Freeland holder til i Bangkok i Thailand, og kjemper mot dyre-trafficking. Helt siden 2003 har organisasjonen hatt en rolle i kartleggingen og jakten på Bach-brødrene, ifølge The Guardian.

Internasjonalt handelsnettverk

Boonchai Bach  er opprinnelig fra Vietnam, men har også thailandsk pass, melder Freeland.

Boonchai og hans familie knyttes til en internasjonal leveringskjede som lenge har operert med smugling av dyreprodukter fra både Afrika og Asia, og inn til hoveddistributører i Laos, Vietnam og Kina. I tillegg til elfenben fra elefanter og horn fra neshorn skutt av krypskyttere, har syndikatet som inngår i paraplynettverket «Hydra», blant annet smuglet tigre, løver og andre truede dyrearter. Dette skal ha pågått i mer enn ett tiår.

– En arrestasjon som betyr håp for dyrelivet

– Dette er en betydelig arrestasjon av flere årsaker, sier en talsmann for thailandsk politi, Chukatrel Yodmadee, i en pressemelding publisert av Freeland.

– Det vi har konfiskert av gjenstander har høy verdi. Og vi kan arrestere hele nettverket som er involvert; kureren, tilretteleggeren og eksportøren som planlegger ruten over grensen mellom Thailand og Laos. Vi har til og med arrestert investoren som står bak gjengen. Det betyr at vi er i stand til å arrestere hele nettverket, sier Yodmadee.

– Denne arrestasjonen betyr håp for dyrelivet. Vi håper Thailand, deres naboland, samt angjeldende land i Afrika vil bygge videre på denne arrestasjonen og rive Hydra-organisasjonen helt fra hverandre, sier Steven Galster i Freeland.


Foto: Skjermdump / stillbilde fra video av Freeland

- Annonse -