In The Same Boat er en forening som jobber for å redusere marin forsøpling.


I fjor seilte styreleder Børje Møster langs hele Norges kyst med seilskuta Sheba Queen, og sammen med et internasjonalt mannskap stod de for opprydding av over 13 km strandlinje.

35 tonn avfall ble levert inn i 2017, opplyser foreningen. Nå er en viktig del av driftsmidlene for 2018 på plass, slik at aktiviteten kan fortsette.

Foreningen samarbeider med en rekke bedrifter, og flere tusen privatpersoner har vært med på deres ryddeaksjoner eller deltatt på andre aktiviteter relatert til havet og marin forsøpling.

Er svært takknemlig for gaven

– Vi er så utrolig takknemlige for gaven, og vi gleder oss til å fortsette arbeidet, sier Cathrine Montero, (bildet) i forbindelse med at Sparebankstiftelsen DNB overleverte gavebrevet på 1,5 millioner rett før påske.

Montero har vært programleder for den nettbaserte serien Skattejakten.live, et konsept som skal overtas av In The Same Boat.

– Helt til snøen kommer skal vi reise rundt i Norge for å gjøre ryddeaksjoner, og for å fortelle folket om søpla i havet og hvordan alle kan bidra til et renere hav, sier Montero.

Vil kartlegge hele landet for mikroplast

In The Same Boat skal besøke skoler, byfestivaler og næringslivet langs hele norskekysten, og en av oppgavene foreningen har satt seg fore å løse er å få til en landsdekkende kartlegging av mikroplast i havet.

Slik jobber In The Same Boat:

  • Ryddeaksjoner langs hele kysten
  • Forskning og kartlegging
  • Holdningsskapende arbeid og informasjon
  • Medieproduksjon og informasjonsarbeid

Foreningen disponerer 4 seilskuter og en del mindre arbeidsbåter, og det jobbes med å utvide flåten. To av båtene vil operere fast fra Oslo og Aker Brygge, mens de andre to båtene går på tokt langs norskekysten.

På Aker brygge har foreningen en bemannet informasjonstjeneste hvor publikum kan møte opp for å få informasjon om plastsøppel i havet, samt få vite mer om hvordan hver enkelt kan bidra til å redusere problemet.


Foto: Skjermdump / Video, In The Same Boat

- Annonse -
Vil du annonsere her?