Nå skal også handel med gammelt elfenben forbys i Storbritannia

Dermed får britene den strengeste lovgivningen på området i Europa, og en av de strengeste i verden.


(Reuters) Loven innebærer at all omsetning av elfenben eller elfenbenbaserte produkter blir forbudt på de britiske øyer, også bearbeidede produkter fra før 1947, som det tidligere ikke har vært forbudt å handle med.

Et internasjonalt lovforbud mot elfenbensalg har eksistert siden 1989.

Miljøvernministeren i Storbritannia, Michael Gove, mener at den avskyelige elfenbenshandelen må bli en del av fortiden.

– Elfenben må aldri bli sett på som en vanlig vare som man kan tjene penger på, eller fungere som et statussymbol. Derfor introduserer vi en av verdens tøffeste lovforbud for å beskytte elefantene for framtidige generasjoner, sier Gove.

WWF oppgir at omlag 55 afrikanske elefanter blir drept hver dag, for elfenbenets skyld, på tross av at stadig flere land har innført handelsforbud, deriblant Kina.

I Norge er det ifølge Miljødirektoratet ennå ikke helt pottetett for import av elfenben. Fra Zimbabwe i Afrika kan det være lov å ta med rå elfenbensstøttenner dersom de bringes hjem som jakttrofé under spesiell tillatelse, opplyser direktoratet på sine hjemmesider.


Foto: Pixabay

- Annonse -