– En stor dag for elefantene

Myndighetene i Hong Kong har med stort flertall vedtatt et totalforbud mot handel med elfenben, melder Huffington Post.

Forbudet ble vedtatt onsdag, og anses som betydningsfullt, blant annet fordi Hong Kong har en 150-årig lang tradisjon for denne type handel, og regnes som et viktig markedssentrum for denne virksomheten. Forbudet trer i kraft i 2021, og årene fra nå og fram til da blir en slags amnestiperiode.

– Dette er en stor dag for elefantene, sier Alex Hofford, en talsperson for kampanjegruppen WildAid. – Hong Kong har alltid vært elfenbenhandelens mørke hjerte.

Huffington Post siterer også Erik Solheim, lederen for FNs miljøprogram:

– Dette er en heder til lederskapet som er utvist av lovgiverne, og til den fantastiske innsatsen fra grupper i sivilsamfunnet for det skulle skje noe i saken. Nå trenger vi at alle andre land fjerner smutthullene som fortsatt gjør det mulig for illegal elfenbenshandel å fortsette, sier Erik Solheim.


- Annonse -
Vil du annonsere her?