Nå bygges et nytt norsk forskningskonsern: Energi, klima, miljø ….

.... samt helse, samfunn og teknologi - på alle disse sektorene har Norce ambisjon om gjøre Norge ledende ved hjelp av forskning, innovasjon og verdiskaping.

Norce søker nå etter seks personer som skal besette vitale posisjoner i det nye forskningsselskapet på Sør- og Vestlandet.

Eiere er Universitetet i Bergen, Stiftelsen Universitetsforskning Bergen, Universitetet i Stavanger, Stiftelsen Rogalandsforskning og Universitetet i Agder.

Norce består av instituttene Uni Research AS, Christian Michelsen Research AS, International Research Institute of Stavanger AS, Agderforskning AS, Teknova AS samt flere datterselskaper.

Tilsammen vil konsernet ha om lag 900 ansatte, og en årsomsetning på over 1 milliard kroner. Selskapet påberoper seg å ha «solide og innovative fagmiljøer og forskningsinfrastruktur i verdensklasse.»

Ifølge Marit Boyesen, rektor ved Universitetet i Stavanger, en av eierne av Norce, vil det nye samlede forskningsselskapet på Sør- og Vestlandet gi nye muligheter for næringslivet i regionen, ikke minst inn i det grønne skifte i energisektoren.

I tillegg til å være representert med betydelige virksomheter i de norske byene Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo, er Norce også tilstede i flere andre land.

«Vi skal bygge et forskningsinstitutt som skal gjøre Norge ledende på forskning, innovasjon og verdiskaping innenfor energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi», skriver selskapet i sin stillingsannonse, der de er på jakt etter CFO, organisasjonsdirektør, HR-direktør, IT-direktør, kommunikasjonsdirektør og personlig assistent.

Administrerende direktør er forlengst på plass og heter Elisabeth Maråk Støle.

Planene for Norce ble presentert under Arendalsuka i fjor, da under det foreløpige navnet SørVest AS.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?