Leder i Zero, Marius Holm, og Hanne I. Rye, Sparebank 1 Forsikring (Foto: SpB1F)
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det er klimautslipp som står i sentrum for samarbeidet. Gjennom avtalen ønsker SpareBank 1 Forsikring å få til mer enn om selskapet bare opererer på egenhånd. Ambisjonen er å komme et godt skritt lenger på klimaområdet i selskapets bærekraftsatsing, heter det i en pressemelding.

– Zero skal først og fremst utfordre oss i vår forretningsutvikling og bistå med klimakunnskap i vår satsing på bærekraftige forsikringstjenester, investeringer og innkjøp for fremtiden, sier ansvarlig for bærekraft i SpareBank 1 Forsikring, Hanne Iversen Rye.

Avtalen gjelder fra juni 2018.

Zero skal blant annet bistå Sparebank 1 Forsikring i arbeidet med å få både investeringer og innkjøp så klimavennlige som mulig. I tillegg er det satt opp et mål om at virksomhetens egne aktiviteter skal gi mindre utslipp, og at det skal skapes et større internt engasjement som kan bidra til utslippsreduserende forsikringsløsninger i framtiden.

– Avhengige av næringslivet

Leder i Zero, Marius Holm, påpeker hvor viktig det er at næringslivet deltar i arbeidet for utslippskutt.

– Vi er helt avhengige av at næringslivet er med på laget dersom vi skal klare å kutte utslippene våre og forhindre irreversible klimaendringer. Som en stor innkjøper kan SpareBank 1 bidra til å skape etterspørsel etter klimaløsningene vi sårt trenger, og vi gleder oss til å sette i gang med arbeidet, sier Holm.

Partene skriver at de begge ønsker å investere i samarbeidet, og at «avtalen handler om gjensidig læring og er mye mer enn sponsorvirksomhet og co-branding».


 

- Annonse -