mandag, september 25, 2023
- Annonse -Ledige stillinger

«Jeg heter Greta og går i niende. Og jeg er i skolestreik for klimaet fram til valgdagen.»

Protest ble påbegynt i dag utenfor riksdagshuset. Målet er å få politikerne til å sette klimaspørsmålet øverst på dgasorden.

Mandag morgen begynte Greta Thunberg, som er 15 år, en protest utenfor riksdagen i Stockholm. På et informasjonsskriv som hun deler ut til forbipasserende har hun skrevet:

Jeg heter Greta og går i niende. Og jeg er i skolestreik for klimaet fram til valgdagen.

På skrivet står det også:

Vi barn gjør som oftest ikke det dere sier til oss at vi skal gjøre. Vi gjør det som dere gjør. Og ettersom dere voksne driter i min framtid så gjør jeg det samme.

Greta Thunberg sier til Effekt at hun vil at politkerne tar ansvar og gjør klimaspørsmålet til det viktigste spørsmålet i valget. Lærerne på skolen er informert og Greta forteller videre at hun kommer til å sitte utenfor riksdagen hver dag fram til valget den 9. september, for å framføre sitt budskap.

– Hvordan har reaksjonene vært til nå?

– De fleste er veldig positive, sier Greta Thunberg.

I sosiale medier er det nå mange som også hyller protesten. Gretas egen Twitter-konto har i skrivende stund flere hundre delinger.


Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen følges opp med flere i en serie.

Related Articles

1 kommentar

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT