Vil du annonsere her banner
Vil du annonsere her banner

AVAAZ – Monsanto: 1-0. Kjemigigantens sak mot NGO avvist

Dommeren mener kjemigigantens krav er irrelevante, og et forsøk på å avskrekke alle bevegelser som ville kjempe for å gjøre verden til et bedre sted.

- Annonse -

50 millioner stemmer mot 50 milliarder dollar

Naturpress omtalte tidligere i år at gigantselskapet Monsanto saksøkte kampanjeorganisasjonen Avaaz, med krav om at de skulle utlevere alt strategisk materiale, informasjon og dokumentasjon relatert til den årelange kampanjen organisasjonen har ført for å forby glyfosat, som er virkemiddelet i Monsantos verdensledende plantevernprodukt Roundup. Stevningen instruerte organisasjonen til å utlevere dokumenter, notater og opptak de har som omhandler Monsanto, inkludert navn og e-postadresser til millioner over hele verden som har signert kampanjer rettet mot selskapet.  Saken ble i natt (07.09.18) norsk tid avvist av en rett i New York.

Monsantos krav irrelevante

I følge en uttalelse fra AVAAZ uttalte dommeren ikke bare at Monsantos krav var «irrelevante», men at de prøvde å avskrekke alle bevegelser som ville kjempe for å gjøre verden til et bedre sted. Avaaz, som betyr stemme på en rekke språk, melder dette som en seier både for demokratiet og for folkemakt. Det er en av de eldste, største, og med det også mest velfungerende plattform for nettaktivisme.

https://www.facebook.com/Avaaz/videos/458127264595784/?t=43

Avaaz egen erklæring utenfor rettsbygningen i New York (Avaaz – Facebook)

Denne avgjørelsen vil ytterligere styrke organisasjonen – som i følge nettsidene har nærmere 50 mill. støttespillere i 195 land – i kampen mot blant andre Monsanto – som med rundt 50 mrd USD er en av verdens mektigste. Avaaz har også kjempet mot fusjonen mellom Monsanto og kjemigiganten Bayer, men her har de ikke lykkes. De kjemper imidlertid fortsatt for et glyfosatforbud i EU, som i så fall også vil gjelde for Norge, og hadde nylig en aktiv rolle for å stoppe kjemigiganten i å bygge en kjempefabrikk i Argentina.

Monsanto har ikke kommentert søksmålet på sine nettsider.

Les også: Monsanto Papers


 

- Annonse -

Lignende artikler

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT