Ill.foto: Pixabay.

Det lille fjellandet i Asia har riktignok ingen stor stamme, i 2009 var det 121 ville tigere der. Nå har tallet økt til 235. Det er en utvikling som ikke minst Bård Vegar Solhjell, generalskretær i WWF Verdens naturfond, gleder seg over.

– Dette er fantastiske nyheter for en av verdens mest truede dyrearter! Om utviklingen fortsetter, kan Nepal bli det første landet som når det ambisiøse målet om å doble sin tigerbestand innen 2022. Resultatet kommer som følge av godt samarbeid mellom naturvernorganisasjoner som WWF, myndigheter og lokalsamfunn, sier Solhjell i et innlegg på organisasjonens hjemmesider.

I 2010 var WWF engasjert på det såkalte tigertoppmøtet i St. Petersburg i Russland. De da 13 landene som hadde tigerbestander ble der enige om at bestandene skal dobles innen 2022 – det som kalles TX2-målet – en referanse til Tigerens år i den kinesiske kalenderen.

For 100 år siden var det ifølge WWF 100.000 tigre i et langt Asia-belte mellom Tyrkia/Russland i vest til Korea i øst.

WWF opplyser at det pr i dag er disse landene som har ville tigre: Bangladesh, Bhutan, Kina, Indonesia, India, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Russland, Thailand og Vietnam. Kambodsja har siden 2016 ikke hatt tigre.

Tømmerhogst, og etablering av plantasjer som krymper leveområdene til tigeren, er i tillegg til krypskyting ansett som noen av de største truslene mot tigeren.


 

- Annonse -