Ill.foto: Skjermdump/stillbilde fra video, Unisport/YouTube

Debutbanen i Norge er Stampesletta på Lillehammer, og produktet som brukes heter Saltex Biofill.

Leverandøren Unisport Skandinavia i Askim opplyser at det industrielt behandlede innfyllet er et hundre prosent organisk materiale, det er fullt biologisk nedbrytbart og det kan resirkuleres med flere «end-of-life» alternativer.

Produksjonen skjer karbonnøytralt, og er basert på et fornybart GMO-fritt råmateriale, ifølge Unisport, som lover at stoffet ikke har noen innvirkning på miljøet når det migrerer ut av fotballbanen. I sjøvann brytes materialet ned.

Saken fortsetter under illustrasjonen:

Tverrsnitt av kunstgresset, med innfyll og støtdempende sjikt (Ill.: Unisport)

Unisport leverer komplette systemer med kunstgress og et støtdempende sjikt, og der Saltex Biofill er integrert i løsningen.

Systemet er godkjent av FIFA, det internasjonale fotballforbundet.

LES OGSÅ: Nå kommer det kunstgressbane uten gummigranulat i Råde (og hos Ajax)

Utviklingssjef i Unisport Business and Development Manager Artificial Turf, Anjo van der Wende, opplyser at det har blitt levert pilot-installasjoner i flere andre land før turen nå er kommet til Norge.

– Tilbakemeldingene fra brukere og spillere har vært positive. Omsider kan vi si at vi har utviklet det mest miljøvennlige kunstgressystemet på markedet, og vi klarer nesten ikke vente med å dele dette med omverden, sier van der Wende.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?