President i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker og Greta Thunberg (Foto: Wikimedia Commons / Anders Hellberg).
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

– I den neste finansielle perioden fra 2021 til 2027 vil hver fjerde euro som brukes innenfor EU-budsjettet gå til å demme opp for klimaendringer, sa Juncker om det som foreløpig bare er hans eget budsjettforslag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den økonomiske størrelsen Juncker snakker om utgjør rundt regnet 1 % av EU-blokkens samlede økonomiske virksomhet, eller – i norsk valuta – ca 8 billioner kroner, fordelt over 7 år.

Det skal ha vært mer enn 10.000 skoleelever og studenter tilstede under klimademonstrasjonene i Brüssel. Greta Thunberg sa på møtet at hundretusenvis av studenter som henne hver uke dropper skolen for å minne politikerne om FN-konferansen i 2020, der deltakerlandene skal legge fram nye og ambisiøse kuttplaner.

Skolestreikene skjer nå i land rundt om i hele verden. Blant landene som har hatt skolestreiker i den siste uken er Tyskland, Sveits, Norge, Frankrike og Australia, i tillegg til nevnte Belgia.

Storaksjon i Norge 22.mars

– Politikernes manglende evne til å handle kan vise seg å bli den største feilen i menneskehetens historie, og de vil bli husket som de verste kjeltringene noensinne, sa Thunberg, som la til at verdens unge krever at politikerne reagerer på advarslene fra forskerne.

– Stå sammen bak vitenskapen, det er vårt krav. Snakk med forskerne, lytt til dem, sa Thunberg i tale hun holdt for EESC (European Economic and Social Committee).

Fredag 1. mars ble det i Norge holdt klimaaksjoner i Kristiansand, Arendal, Bodø, Tromsø, Bergen og Oslo.

En stor nasjonal skolestreik for klimaet er planlagt 22. mars.


 

- Annonse -