«Dropp én dag på skolen, hjelp verden for alltid», skriver Ida (14), og oppfordrer elever til å bli med i den landsomfattende skolestreiken 22. mars. Dette bildet er fra Brussel, hvor over 12 000 demonstrerte den 21. februar. Foto: UNRIC / Emilia Asikainen.
- Annonse -

SKOLESTREIK: Det er masse negativt som skjer med klimaet vårt for tiden. Jeg og flere hundretusen andre mener det samme, nemlig at det vi har klart å få til aldri burde oppstått. Vi må få fikset opp i klimaet slik at det ikke blir vår generasjon som ødelegger for de neste generasjonene.

At vi gjør luften vår uren er vår egen feil, men nå det begynner å ikke bare gå utover oss mennesker men også de utallige dyreartene rundt oss. Det er da vi kan begynne å kjenne på en god del dårlig samvittighet.

Korallrevene under vann eller dyrenes hjem på land blir ødelagt av at vi mennesker kjører millioner av forurensende biler hver dag eller at vi glemmer å kildesortere det vi kaster.

For hva er det egentlig som skjer med klimaet nå som er så farlig?

Temperaturen rundt oss øker og havet stiger slik at verden som vi kjenner den vil bli ødelagt. Men dette har Greta Thunberg tenkt å gjøre noe med, og hun vil å få med oss skoleelever i Norge.

For dette er ikke første gang Greta skulker skolen for klimaet, dette er faktisk noe hun

Ida Holmesland-Karlsen (14), skoleelev ved Brannfjell ungdomsskole i Oslo. Foto: Privat

har gjort siden det svenske valget i fjor høst. Og hun vil fortsette med fram til de svenske politikerne starter å diskutere klimaet.

Så hvis du er 14 år som meg, eller om du har barn som ikke helt vet hva de kan gjøre for å hjelpe klimaet så kan jeg fortelle om en måte jeg fant ut for litt siden. Gjør som Greta og streik for klimaet vårt foran Stortinget i Oslo eller foran rådhuset der du bor- FREDAG 22 MARS.

Vil du bli med? Her er oversikt over hvor i landet du kan møte opp.

Dropp én dag på skolen, hjelp verden for alltid

Dette regnes kanskje som skulk i læreren sine øyne, men i mine øyne er det vår eneste måte å si ifra om at vi må fikse opp i klimaet vårt fortest mulig før temperaturen stiger mer enn den allerede har gjort.

Flere tusen ungdommer og barn dropper skolen denne fredagen for å vise regjeringen at de må skjerpe seg, og slutte å bruke pengene vi har i Norge på mindre viktige ting. Politikerne må starte å bruke pengene på det som gjelder, klimaet!

For hvorfor skal vi gå på skole når vi ikke har en framtid på jorda. Tenker du likt som meg, at det er klimaet som gjelder mest akkurat nå, da sees vi fredag. Så gjør som meg, dropp skolen én dag, hjelp verden for alltid.

Les også: 25 forfatteren og musikere støtter skolestreiken – Greta Thunberg er nominert til Nobels fredspris.


Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Transitmag.no.

- Annonse -