Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

– Vi ser oftere skader på veinettet som følge av ekstremvær eller store nedbørsmengder, står det å lese i Vest-Agder fylkeskommunes årsrapport for 2018. 

Flere fylkesveier fikk omfattende skader i fjor, meldes det.

I en gjennomgang for 2018 rapporteres det blant annet om oppretting etter flommen 29. september til 3. oktober i 2017.

I starten av 2018 kom det store mengder med bløt og tung snø som resulterte i omfattende ødeleggelser med trebrekk over hele fylket. Kraft, og telelinjer fikk omfattende skader. Oppryddingsarbeidene har pågått hele året i 2018, rapporterer fylket.

Neste kraftige uvær kom 7. september 2018, da det ble registrert 108 mm nedbør på tre timer i Kvadraturen i Kristiansand. Private målestasjoner på vestsiden av Kristiansand målte 140-160 mm nedbør og at 95 av dette kom i løpet av tre timer.

Vannmengdene førte til oversvømmelse i Vågsbygdporten, der det i 2013 ble installert kraftigere vannpumper etter en oversvømmelse. I 2018 ble det planlagt å øke kapasiteten på disse pumpene ytterligere. I tillegg gjøres det en del mindre tiltak for å forhindre at overvann renner inn i tunnelen, skriver fylkeskommunen.

Så, 19. september ble Sørlandet rammet av stormen Knud. Store mengder trær ble revet overende, konstruksjoner og veier fikk til dels omfattende skader. Blant annet måtte Korshavn bru stenges i en periode for å gjøre nødvendige reparasjoner.


 

- Annonse -