Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -

I fjor ble det registrert 10.400 sykkeltyverier i Norge, men skal tyveriforsikring gjelde kreves det registrering. I disse dager er en ny løsning på markedet, Bikemember.

Ved å registrere sykkelen med rammenummer på nettsiden til selskapet, får eieren tilsendt et oblat som festes godt på sykkelen.

Oblaten kan fjernes, men ikke på en enkel måte, ifølge Bikemember, som hevder at merkingen i seg selv vil bidra til at tyver «hopper over» en slik sykkel når tyveriobjekter vurderes.

– Vår erfaring er at sykler merket med oblaten fra Bikemember er mindre attraktive blant sykkeltyvene, fordi tyven vet at andre kan slå den opp i sykkelregisteret. Og om sykkelen skulle bli stjålet, øker sjansen for å finne den igjen om den er registrert hos Bikemember, sier daglig leder for Bikemember, Ole Jørgensen i en pressemelding.

Oblat med QR-kode. Foto: Bikemember.

Kobler finner og eier

Løsningen kan overflødiggjøre kontakt med politi eller hittegodskontorer, hevder Bikemember.

Hvis en sykkel blir stjålet kan eieren registrere det på nett eller via kundeservice. Om noen skulle finne sykkelen, enten den ligger i en grøft eller ute på en «kjøp og salg»-side, kan de scanne oblatens QR-kode, eller slå opp rammenummeret på sykkelen, og få kontakt med eier. Både eieren og finneren av sykkelen er i utgangspunktet anonyme, da kommunikasjonen skjer via Bikemembers nettside.

– Bikemember er det eneste sykkelregisteret som lar finneren ta kontakt direkte med sykkeleieren. Med denne løsningen håper vi at nordmenn kan hjelpe hverandre, så politiet kan bruke ressurser på viktigere oppgaver, sier Jørgensen.

Bikemember er FG-godkjent, som betyr at de er godkjent av forsikringsselskapets bransjeorganisasjon.

Falcks sykkelregister, som mange kjenner til, markedsføres fortsatt gjennom varemerket Securmark. I tillegg finnes individuelle sikkerhetsordninger for sykkel, der man benytter sporingsteknologi, for eksempel  Bikefinder Tracker.


 

- Annonse -