Elvestuen sier nei til nye oljeområder og høster jubel for det

- Annonse -

Dagbladet: Elvestuen setter i praksis stopp for oljeaktivitet i nye områder når han nå varsler varig vern for Barentshavet nord. Dessuten kan det bli oljerevers i områder av Barentshavet som er åpnet for leting.

– Barentshavet nord må ut av diskusjonen og få varig vern. I tillegg må vi ta på alvor de faglige rådene om iskanten. I flertallet av rådene ligger den grensen mye lenger sør enn det som har vært sagt tidligere. Og det er klart at vi er nødt til å følge faglige råd, uten at jeg i dag kan si nøyaktig hvordan og hvor, sier Elvestuen til Dagbladet.

Nyheten får Naturvernforbundet til å juble.

– Endelig viser klima- og miljøministeren at miljøpolitikken skal styre oljepolitikken, ikke motsatt. Det har ingen annen miljøminister gjort, sier Silje Ask Lundberg, leder i organisasjonen.

– Dette forventer vi at regjeringen følger når forvaltningsplanen blir lagt frem i 2020, og vi forventer at Erna Solberg nå gir sin fulle støtte til uttalelsene fra Elvestuen.

Lundberg mener det ikke kan stoppe der.

– Vi trenger en ny oljepolitikk, som setter klima og ikke jakt på kortsiktig profitt i førersetet. Vi må derfor slutte å lete etter mer olje og gass. Klimaet vårt tåler det ikke, sier Ask Lundberg.


- Annonse -