Elbilene propper fremkomsten for bussene i kollektivfeltene. Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -

Bussjåfører organisert i Yrkestrafikkforbundet krever totalforbud mot elbiler i kollektivfeltene i Oslo.

Sjåførene sier de er lei av å ikke få gjort jobben sin med å frakte folk til og fra jobb etter tidstabellen.

– Vi oppfordrer de rødgrønne partiene som nå skal gå inn i byrådsforhandlinger i Oslo om å jobbe for å få elbilene ut av kollektivfeltene, slik at kollektivtrafikken inn, ut og gjennom Oslo blir mer effektiv, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet i en pressemelding fra organisasjonen.

– Farlige situasjoner oppstår

Jensrud påpeker at når det er så mange elbiler i Oslo-området som det er nå, blir det ofte kø i kollektivfeltet.

– I tillegg bidrar det at elbilene bytter fil til at bussen må bremse ned, eller det kan oppstå farlige situasjoner, sier Jensrud.

«Misforstått miljøpolitikk»

Han forteller om mange henvendelser fra fortvilte bussjåfører, som rett og slett er lei av å ikke kunne gjøre jobben sin. Jensrud tror også at mange passasjerer deler frustrasjonen som bussjåførene føler ved at de aldri kommer fram på den tiden de egentlig skal.

– Det er misforstått miljøpolitikk når elbilene får lov å hindre bussene. To elbiler tar opp samme plass som en buss med 50 passasjerer, da gir det seg selv hva som er mest fornuftig å prioritere.

Folk kommer for seint på jobb

Han gir andre eksempler på hvilke følger elbilpåtrykket i kollektivfeltene får for både passasjerer og sjåfører.

– Folk kommer for seint på jobb eller rekker ikke fotballtreningen med jentungen på ettermiddagen, fordi bussen er forsinket. I tillegg rekker ikke bussjåførene å ta matpause eller toalettbesøk, fordi de kommer alt for seint inn til holdeplassene, sier Trond Jensrud.


 

- Annonse -