Greta Thunberg og hennes meddemonstranter ble møtt av fossiltilhengere i Alberta, Canada

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Greta Thunberg deltok sammen med flere tusen andre klimademonstranter i delstatshovedstaden Edmonton på fredag. Denne gangen ble klimaaktivistene møtt av motdemonstranter.

Ca 150 personer deltok med pro-olje markeringer, og det kom til munnhuggeri mellom partene. Det skal ha vært mellom 10 og 12 tusen klimademonstranter i gatene.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at det samtidig kjørte store trailere fra oljerigganlegg gjennom gatene, mens de brukte bilhornet og paraderte skilt der det stod «Vi elsker canadisk energi».

Mens Greta Thunberg har vært i Canada har hun også hatt samtaler med statsminister Justin Trudeau i forbindelse med en demonstrasjon som ble holdt i Montreal.

Blant klimademonstrantene i Edmonton deltok urfolk, studenter, ungdom og familier. Politi på sykkel eskorterte marsjen både foran og bak opptoget.

Lastebilkonvoien var ifølge Reuters organisert av en gruppe ved navn «United We Roll for Canada», kjent for å støtte oljeindustrien. Deres mål var protestere mot at det de beskrev som «utenlandske aktivister» demonstrerer mot Canadas olje- og gassindustri.

United We Roll for Canada skriver på sin Facebook-side at demonstrasjonen de holdt var en stor suksess for Canadas energisektor og for Canadas miljø. «Vi fikk bygd en bro i den forstand at vi alle bryr oss om miljøet like mye som vi bryr oss om arbeidsplasser og canadisk energi», skriver gruppen.

I delstaten Alberta har Canada store reservoarer av oljesand, og energisektoren sysselsetter 150.000 mennesker.


 

- Annonse -