Politiet anholdt XR-aktivistene. Foto: Naturpress.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Foto: Naturpress.

I morgentimene onsdag kom 8-10 medlemmer av Extinction Rebellion til Miljødirektoratets lokaler på Helsfyr i Oslo, og sperret av hovedinngangen.

Fire av dem sperret også av de to inngangsslusene inne i resepsjonen, og noen av aktivistene limte seg fast til underlaget. Ansatte og besøkende måtte bruke en bakinngang for å komme inn i lokalene.

I pressemeldingen som gruppen sendte ut anklages Miljødirektoratet for ikke å «forvalte sitt mandat bedre», sett blant annet på bakgrunn av artsutryddelsen som pågår, der hver femte art i norsk natur er rødlistet, og at 114 arter i Norge har dødd ut.

«I en tid der kritisk truede rovdyr skytes, der det dumpes gruveavfall i norske fjorder, norsk natur bygges ned, og norske fjorder forsøples av lakseoppdrett, er ikke direktoratet den stemmen for miljø og naturmangfold det bør være», skriver XR.

To av aktivistene limte seg fast til en inngangssluse. Foto: Naturpress.

To av kravene som ble satt fram av XR er at hensynet til klima, miljø og natur skal komme foran næringsinteresser, og at direktoratet må bidra til at Norge oppfyller sine internasjonale forpliktelser.

 

Politiet kom til stedet etter kort tid, men det tok om lag halvannen time før demonstrantene ble fjernet og kjørt bort.


 

- Annonse -