Var det hærverk som tok nedtellingsklokka til Norsk Vind?

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Nedtellingsklokka som vindkraftaktøren Norsk Vind satte opp mellom to vindturbiner et sted på Høg-Jæren, falt ned etter få dager.

Klokka hadde og har en betydelig rolle i et kampanjestunt som selskapet gjennomfører, og der blant annet reklamebyrået Try har produsert en «dommedagsvideo» om klimautviklingen. Vindkraft løftes fram som et avgjørende bidrag mot et klimasammenbrudd. Klokken telles ned mot 2030, da klimautslippene bør være nær halvert for at vi skal være i nærheten av å klare klimamålene.

Var ikke byggemeldt

Stavanger Aftenblad rapporterer at konstruksjonen ikke var byggemeldt. Prosjektlederen for Norsk Vind, Espen Borgir Christophersen, skriver på Facebook at «klokka er en midlertidig installasjon som skal tas ned og flyttes etter 8 uker. Det trenger man ikke byggesøknad til iht Plan- og bygningsloven § 20-5. Du kan godt sammenligne dette med et sirkustelt. De benytter samme paragraf».

Norsk Vind har lovet å flytte konstruksjonen i løpet av to måneder, ifølge Aftenbladet.

Tror det er hærverk, ikke vind

Til enerWE, et nettsted for energibransjen, sier daglig leder i Norsk Vind, Per Ove Skorpen, at klokka mest sannsynlig har vært utsatt for hærverk.

– Vi ble gjort oppmerksom på at klokka var veltet, og etter befaring med våre fagfolk er vår oppsummering at det ikke virker som den er tatt av vinden. Det kan være hærverk, sier Skorpen til enerWE.

Han har ingen formening om hvem som i så fall står bak.

–Jeg håper og tror at selv om vindkraft er et kontroversielt tema, bør det ikke være kontroversielt med en klokke som viser tiden frem til 2030 hvor målet er at klimautslippene skal halveres. Så jeg håper den får stå i fred, sier han til enerWE.

Klokka er i ferd med å monteres opp igjen.


 

- Annonse -