Foto: Stillbilde fra promovideo / WWF.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Korona-epidemien snur opp ned på det meste, og en lang rekke miljøarrangementer har blitt avlyst eller utsatt. Men Earth Hour 2020 blir det noe av, om enn i andre former enn opprinnelig planlagt.

Arrangementet innebærer at folk over hele verden slukker lyset i om lag en time for klimaet. Årets Earth Hour er kommende lørdag, 28. mars, fra klokka 20.30 til 21.20.

Earth Hour er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene. Siden starten i Sydney i 2007 har Earth Hour etterhvert blitt markert med store utendørs arrangementer i mange av verdens storbyer. På grunn av koronaepidemien blir ikke dette mulig å få til i år.

Earth Hour er et WWF-initiativ. I år anbefales alle lokale arrangører å avholde digitale markeringer, og dersom det likevel skulle være en åpning for et fysisk arrangement noen steder, blir alle bedt om å nøye følge retningslinjene til nasjonale helsemyndigheter. WWF har på nettsiden til Earth Hour foreslått forskjellige måter å gjennomføre digitale markeringer på, blant annet signering av kampanjen Voice for the planet. Signaturene skriver under på krav til politikerne om å beskytte planeten. Resultatene av denne underskriftskampanjen vil bli presentert under viktige miljøkonferanser senere på året.

Earth Hour starter klokka 20.30 i alle land, gjennom tidssone etter tidssone. Øygruppen Samoa er først i rekken mens Cook Islands får avslutte markeringen.

Siden starten har blant annet disse landemerkene sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.


 

- Annonse -