MDGs partileder, Une Bastholm. Foto: MDG.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Une Bastholm har vært en av partiets to nasjonale talspersoner siden 2016, og er MDGs eneste stortingsrepresentant.

På MDGs digitale landsmøte denne helgen ble hun valgt som partileder, etter at modellen med nasjonal talsperson forlates til fordel for en tradisjonell modell med partileder.

Som nestledere ble valgt Arild Hermstad og Kriss Rokkan Iversen.

– De Grønne skal ikke bare over sperregrensen. Vi skal ikke bare over 15 prosent. Vi skal bli store nok til at våre verdier preger norsk politikk gjennom det neste århundret, sa Bastholm i sin åpningstale til landsmøtet.

Utfordret Erna

Hun utfordret dagens regjering i talen sin:

– Om statsminister Erna Solberg gir etter for presset fra FrP og løser koronakrisen ved å forsterke klima- og naturkrisen, ja da gjør hun en historisk tabbe som den oppvoksende generasjonen aldri vil tilgi. Når vi ødelegger for andre arter, for hele økosystemer, ja, da ødelegger vi for oss selv – og særlig for dem av oss som er mest sårbare i utgangspunktet, sa Bastholm.

Ny i toppledelsen, Kriss Rokkan Iversen

Kriss Rokkan Iversen. Foto: Facebook / UiT.

Kriss Rokkan Iversen (bildet) fra Harstad er det nye navnet i MDGs toppledelse. Hennes inntreden følger av at Lan Marie Berg trakk sitt kandidatur kort tid før landsmøtet.

Rokkan Iversen er 42 år, og viserektor ved UiT. Hun er utdannet marinbiolog og polarforsker, og er medgründer av kunnskapsbedriften SALT. Hun er gruppeleder for MDG på fylkestinget i Troms og Finnmark, og leder MDGs utvalg på Grønn nordområdepolitikk.


 

- Annonse -