Dette er nå forbudt i Kina. Fra et utsalg av hundekjøtt. Foto: Whoisgalt / Wikimedia Commons / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.

Landbruksdepartementet i Kina har innført forbud mot omsetning hundekjøtt og hunder for kjøttproduksjon, melder Dyrevernalliansen.

– Hovedproblemet med hundekjøtt er ikke dyrearten, men at denne produksjonen er forbundet med ekstrem voldsutøvelse mot hundene. De har blitt oppbevart i trange bur, og avlivet på forferdelige måter, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, i en pressemelding.

Ifølge Dyrevernalliansen kommer det kinesiske forbudet i form av en oppdatert forskrift med liste over hvilke dyrearter det er tillatt å omsette for konsum. Hund er ikke inkludert på listen, og er dermed forbudt å selge til og fra slakterier, restauranter og matmarkeder.

Det er fortsatt lov å spise egne hunder

Men folk kan fortsatt avlive og spise sine egne hunder. Dyrevernalliansen mener imidlertid at dette foregår bare i liten skala noen steder på landsbygda.

Forbudet fra det kinesiske Landbruksdepartementet innbefatter også omsetning av hunder i forbindelse med den beryktede Yulin-festivalen. Katter har i følge kinesisk dyrevernbevegelse aldri vært på listen over spiselige dyr, og er fortsatt ikke med. Det er derfor forbudt å omsette både katt og hund for mat i Kina.

Håper forbudet i Kina vil påvirke andre asiatiske land

Enkelte kinesiske byer, som Shenzhen og Zhuhai, har ifølge Dyrevernalliansen allerede innført lokale forbud mot omsetning av hunder for mat. Organisasjonen skriver at de nå håper at det kinesiske forbudet vil påvirke også andre asiatiske land, og markere starten på slutten for flere typer kritikkverdig kjøttproduksjon internt i Kina.

Dyrevernalliansen hadde i mars 2019 et møte i Stortinget med kinesiske dyrevernere og norske stortingspolitikere, blant annet Ulf Leirstein (frittstående), Kristoffer Robin Haug (MDG), og Margaret Hagerup (H). Representanter for kinesisk dyrevernbevegelse har brukt press fra politikere over hele verden til å påvirke kinesiske myndigheter, melder Dyrevernalliansen.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?