Hunder i bur i Seoul.
Dette blir det slutt på. Bildet av disse hundene i bur, og en selger, er fra Seoul, og er tatt i 2009. Foto: darwin.wins / Flickr / CC.

Sør-Koreas nasjonalforsamling har vedtatt å forby produksjon, salg og forbruk av hundekjøtt.

Dermed blir det slutt for den stadig minkende hundekjøtt-industrien.

Lovforslaget ble vedtatt i nasjonalforsamlingen tirsdag med 208 mot 0 stemmer, og det trer i kraft fra 2027 etter en treårig overgangsperiode.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol er en uttalt dyrevenn og har tidligere sagt at han støtter forbudet. Resten av prosessen ses dermed på som en formalitet.

Å spise hundekjøtt har vært en tradisjon i Sør-Korea i mange hundre år. Men nå er det primært eldre personer som spiser hund.

Kjæledyr, ikke mat

Stadig flere sørkoreanere betrakter hunder som kjæledyr og ikke mat, og kritikken av hundeavl og måten hundene slaktes på, har økt betydelig.

I tillegg har dyrerettsaktivister stadig økt presset mot myndighetene. En meningsmåling fra organisasjonen Animal Welfare Awareness viser at 9 av 10 sørkoreanere ikke vil spise hundekjøtt i framtiden. Målingen ble publisert før avstemningen i nasjonalforsamlingen.

Forbudet har likevel møtt høylytt kritikk fra den stadig minkende hundekjøtt-industrien. Tidligere beregnet man at opptil 1 million hunder ble slaktet hvert år, men produksjonen har gått stadig ned.

Fengsel eller bot

Lovforslaget skal også gi kompensasjon til de rundt 1100 hundeoppdretterne i Sør-Korea som leverer hundekjøtt til restauranter over hele landet.

Når forbudet trer i kraft, vil salg og forbruk av hundekjøtt kunne straffes med to til tre år i fengsel eller en bot på 30 millioner won, som tilsvarer omtrent 230.000 kroner.

(©NTB)

- Annonse -
Vil du annonsere her?