Come back-come back for Rasmus Hansson – stiller likevel

Rasmus Hansson meldte seg i september noe overraskende på til kampen om 2. plassen til MDGs Oslo-liste til stortingsvalget i 2021, etter å ha vært ute av politikken i flere år.

I forrige uke slo han kontra og trakk kandidaturet sitt tilbake fordi han mente han kanskje hadde misoppfattet situasjonen og trodde «partiet kalte».

MDG har nominert Lan Marie Berg på første plass og Hulda Holtvedt på andre plass i Oslo.

Onsdag ettermiddag skrev Rasmus Hansson på sin Facebook-side at han likevel stiller som kandidat til andre plassen:

«En som het Jon Leirfall kalte partiet Venstre for “vinglemennene”. I dag føler jeg meg beslektet med dem. Nå gjør jeg det jeg sa jeg ikke skulle gjøre: Benker mot Hulda på Oslo-årsmøtet 26. november, for å ta andreplassen på Oslo-lista. Presset ble for stort, hyggelig, overbevisende. Det ble for kjipt å si nei til så mange fine folk som krever at jeg skal stille (eller som sier pent farvel). TAKK! Jeg er tilbake likevel. Kurs for Stortinget», skriver Hansson.

På årsmøtet 26. november vil det komme benkeforslag på Hansson. Hulda Holtvedt er den nominerte.

NRK har spurt Rasmus Hansson om hvor trygg han er på å få plassen på årsmøtet.

– Det er jeg ikke trygg på. Hulda har en stor tilhengerskare i partiet, og hun er dyktig til å mobilisere. Men jeg føler jeg er godt rustet til kampen, sier Hansson.


 

- Annonse -