Truls Gulowsen (MDG) vil på Stortinget

Den tidligere mangeårige lederen av Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, satser på tredjeplassen på stortingslista til MDG i Oslo.

Gulowsen, som nå jobber i Regnskogfondet som seniorrådgiver, politikk, skriver på sin Facebook-side at han har gitt beskjed til partiet og Arne Haabeth om sin ambisjon om tredjeplassen, etter Lan Marie Berg (1) og Hulda Holtvedt (2). Arne Haabeth er nominasjonskomiteens innstilte kandidiat til 3. plassen, mens Gulowsen er satt på 7.plass.

Truls Gulowsen skriver blant annet dette i innlegget sitt:

«Selv om min deltakelse i interne MDG-Oslo-prosesser har vært begrenset, tror jeg at mitt brennende ønske om å gjør en forskjell, sammen med erfaring fra dagsordensettende nasjonal miljøpolitikk gjennom Greenpeace de siste tjue årene, der jeg har utfordret (og ofte vunnet) både politikere og næringsliv med alt fra TV-debatter, forhandlinger, aksjoner til havs, fotodokumentasjon, regnskogvern og klimasøksmål, gjør meg godt skikket til både valgkamp og stortingsvirksomhet som del av MDG-laget framover.»

Dermed blir det kampvotering på både 2. og 3. plass på Oslo-lista til MDG. Fra før har Rasmus Hansson varslet sitt comeback, og aspirerer til 2. plassen der Hulda Holtvedt er nominert.

Det holdes digitalt nominasjonsmøte torsdag 26. november.


- Annonse -