Joe Biden vurderer Shell-forsvarer som regjeringsadvokat

David Frederick er en velrenommert advokat, som også har halt i land miljøseire i rettssalen.

Men hans nylige jobb for Shell diskvalifiserer han for Biden-administrasjonen, hevder kritikere i advokatstanden.

Ifølge HuffPost er det ventet at overgangsteamet til Biden vil presentere de som skal bekle justisdepartementet kort tid etter at Georgia-valget er klart. En av hovedrollene kan være påtenkt David Frederick, som blant annet også har jobbet for Clinton-administrasjonen i årene 1996 til 2001.

Nå stilles det spørsmål om Frederick vil være et klokt valg, i en tid der kommende president Joe Biden skal heise USas miljøflagg til topps igjen, etter Trump-administrasjonens fire år med det som mange anser som direkte miljøfiendtlig politikk.

Av «progressive advokater» kritiseres David Frederick for at han i oppdraget for oljeselskapet Shell nylig, argumenterte for at det ikke er rettslig grunnlag for å holde oljeselskapene ansvarlige for klimaendringer.


- Annonse -
Vil du annonsere her?