"Grønn og global" er et felles prosjekt mellom den grønne dagsavisen Naturpress - og Transit magasin. Begge publikasjonene eies og drives av Transit media AS.

Rike land har bestilt eller kjøpt inn vaksiner nok til å kunne vaksinere egen befolkning flere ganger. Svært mange land får ikke vaksinert sin befolkning før vi nærmer oss 2022. Hvorfor er vi igjen der at verdens fattigste land må stå bakerst i køen?

Det internasjonale samfunnet har ulike verktøy for å sørge for en rettferdig omfordeling av vaksiner, med forkortelser som COVAX, GAVI og CEPI. Avgjørende beslutninger gjøres i Verdens handelsorganisasjon (WTO), hvor det pågår en kamp om å oppheve patentregimet på vaksiner mens pandemien pågår. Verdens helseorganisasjon (WHO) har kommet med anklager om at rike land hamstrer vaksiner, og har benyttet begreper som vaksinenasjonalisme.

For å forklare status i kampen om vaksinene, sortere mylderet av forkortelser, og for å forklare hva som nå kan og  gjøres har vi invitert Erlend Grønningen, lege og feltarbeider fra Leger Uten Grenser.

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.


- Annonse -
Vil du annonsere her?