Frp krever mer forskning på om naturlige prosesser kan være årsak til klimaendringene.
– Jordens klima skifter over tid, og vi vet for lite om hva som påvirker disse endringene, heter det i partiets nye partiprogram som skal vedtas søndag.
Partiet ser dermed ut til å tvile på konklusjonene til FNs klimapanel, som i januar kom med en ny rapport som bekrefter tidligere konklusjoner om at det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet.
I programforslaget skriver Frp også at de «norske klima- og miljødebattene i altfor stor grad er preget av politiske symboler, manglende konsekvensvurderinger og for liten tro på markedet».
– Resultatet er at mange partier tyr til meningsløse påbud, forbud og reguleringer som plager folk i hverdagen, heter det videre.
– Vil kontrollere folk
I sin avskjedstale som partileder beskyldte Siv Jensen de rødgrønne partiene for å gjemme seg bak klimatiltak og utslippsreduksjoner for å innføre stadig mer inngripende tiltak i folks hverdag.
– Dette handler ikke om klimautslipp i det hele tatt. Det handler om å kontrollere folk, hevdet hun.
Nestleder Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne (MDG) ryster på hodet av påstanden.
– Frp er i ferd med å melde seg ut av den politiske virkeligheten i Norge, sier han til NTB.
– Håpløst
– Det er ganske håpløst at en tidligere finansminister later som om hun ikke tror at klimaavgifter er nødvendig for å løse klimakrisen, sier Hermstad.
Han mener det vil bli nødvendig å øke avgiftene vesentlig i årene som kommer.
– Vi må bruke pengene til å redusere utslippene, sikre velferden og investere i en levelig klode for dem som kommer etter oss, sier Hermstad.
Frp programfester også at partiet vil fortsette å utvikle olje- og gassindustrien. Partiet sier også klart nei til et forbud mot bensin- og dieselbiler.
(©NTB)
Kjære leser, når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold (+sakene).
Abonnent allerede? Tusen takk!