Illustrasjon: DHL.

De 12 flyene er av modellen Alice eCargo fra det Seattle-baserte selskapet Eviation.

Leveransen er ventet å skje i 2024.

– Vi tror bestemt på en fremtid med logistikk uten utslipp. Derfor følger våre investeringer alltid målet om å forbedre vårt karbonavtrykk, sier John Pearson, administrerende direktør i DHL Express.

– På vei til ren logistikk spiller elektrifiseringen av alle transportformer en avgjørende rolle og vil i vesentlig grad bidra til vårt overordnede bærekraftsmål om null utslipp. DHL Express ble grunnlagt i 1969 og har vært kjent som en pioner i luftfartsindustrien i flere tiår. Vi har funnet den perfekte partneren med Eviation ettersom de deler vårt formål, og sammen tar vi en ny æra med bærekraftig luftfart, sier Pearson i meldingen fra DHL.

Rekkevidde over 800 km

Alice eCargo, lasteflyet som er bestilt, kan flys av en enkelt pilot og vil kunne frakte 1200 kilo. Ladingen vil ta 30 minutter eller mindre per flytime, og den maksimale rekkevidden er på opptil 815 kilometer, eller 440 nautiske mil.

Ifølge DHL har motoren i denne modellen færre bevegelige deler for å øke påliteligheten og redusere vedlikeholdskostnadene. Det helelektriske flyet skal være i rute for å kunne ta sin første flytur senere i år, blir det opplyst.

DPDHL Groups skal investere totalt 7 milliarder euro innen 2030 i tiltak for å redusere CO2-utslippene. Midlene vil særlig gå til elektrifisering av last-mile leveringsflåte, bærekraftig luftfartsdrivstoff og klimanøytrale bygninger, heter det.

Illustrasjon: DHL.

- Annonse -