Fotocollage: Skjermdumper fra XR-video på Facebook.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Oslo, mandag formiddag: Et demonstrasjonstog med medlemmer i Extinction Rebellion går i sentrumsgatene med paroler og kamprop.

Dermed er startskuddet gått for Nordic Rebellion, et ukeslangt arrangement hvor XR-medlemmer fra Finland, Danmark, Sverige og Norge hver dag skal demonstrere og avholde ulike stunts med markeringer mot myndighetenes miljø- og klimapolitikk – eller mer konkret, norsk olje- og gassproduksjon.

XR har varslet at flere hundre aksjonister vil delta. En forsmak kom allerede torsdag i forrige uke, da noen få medlemmer blokkerte for en oljetanker på vei ut fra Stureterminalen til Equinor i Øygarden i Vestland.

Også i Oslo vil sivil ulydighet bli brukt under aksjonene, og arrestasjoner påregnes. Sentrale veier og kryss vil bli blokkert, er en del av planene til XR, ifølge Klassekampen.

Skjermdump FB / XR.
Skjermdump FB / XR.

- Annonse -