Illustrasjonsfoto: Ray Harrington / Unsplash.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Cruiseturister bruker 3 kroner og minst av alle per kilo CO2-utslipp, ifølge en analyse som skal gjøre det lettere å prioritere turister med lavt karbonavtrykk.

Ifølge Dagens Næringsliv er analysen gjort av Norsk institutt for luftforskning (Nilu) på oppdrag fra Innovasjon Norge. Beløpet på 3 kroner gjelder passasjerer på små og mellomstore skip, mens det er 5 kroner for passasjerer på store skip.

Videre på lista følger turister fra Australia (7 kroner per kilo CO2-utslipp), andre land utenfor Europa (8 kroner), Kina, Hongkong og Taiwan (14 kroner), Canada (18 kroner) og USA (19 kroner). For disse er den viktigste faktoren transporten til Norge.

– Alle turister som besøker Norge, skal ønskes velkommen uansett, men vi må bygge reiselivet mer bærekraftig, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge til DN.

I motsatt ende av lista finner vi turister fra Sveits og Østerrike, som beregnes å ha et forbruk på 49 kroner per kilo CO2-utslipp. Også briter, belgiere, nederlendere og tyskere scorer høyt – blant annet på grunn av kort reisevei og typiske opphold på 10–15 døgn.

Norske turister i Norge har et forbruk på 28 kroner per kilo CO2-utslipp.


- Annonse -