Reaksjoner: Rektor ved UiS skal tale på Klimarealistene-arrangement

Rektor Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger (UiS) skal tirsdag holde en liten tale på et møte der klimafornekterne i organisasjonen Klimarealistene lanserer et nytt tidsskrift.

Nettavisen Khrono skriver at det har kommet flere kraftige reaksjoner på dette.

– De andre møtedeltakerne står ikke vanligvis for vitenskapelig etterrettelighet. I beste fall presenterer de håndplukkede fakta, og Klimarealistene er en en organisasjon som driver med hets av klimaforskere, meg inkludert, sier blant annet Eystein Jansen, som er forskningsleder og professor i klimaforskning ved Bjerknessenteret i Bergen.

Førsteamanuensis ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiS, Elisabeth Lund Engebretsen, skriver på Twitter at hun er flau over arbeidsplassen sin, mens førsteamanuensis Åsmund Gjære bruker uttrykket «hinsides».

Mohn sier til sitt forsvar at hvis ikke han hadde stilt opp, ville panelet vært fritt for kritiske røster.

Les hele saken på Khrono.


- Annonse -