Sakterevoksende raser som Hubbard (avbildet her som eksempel), har en mer naturlig kropp og bedre helse enn Ross 308. Foto: Iselin Linstad Hauge.

NorgesGruppen innfører kylling som vokser saktere enn Ross 308. – Et gjennombrudd for dyrevelferden, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

I dag er de aller fleste kyllingene som selges i norske butikker av rasen Ross 308, kjent for ekstremt rask vekst og stor brystfilét. De nye saktevoksende kyllingene skal gradvis introduseres i butikkjedene Meny, Kiwi, Joker og Spar.

– Etter flere års dialog med NorgesGruppen er vi veldig glad for at de nå tar konsekvensen av faglig kunnskap om saken. Dette er starten på slutten for monsterkyllingen Ross 308, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Dyrevernorganisasjonen opplyser at de har arbeidet lenge for å erstatte Ross 308 med kyllingraser som vokser litt saktere og har bedre helse.

Den nye kyllingrasen skal produseres av NorgesGruppens faste leverandør Nortura, som med merkevaren Prior er Norges største produsent av kylling.

Omstillingen ute på gårdene vil starte i 2022, men i følge Nortura vil ikke produktene være i butikk før om ett år.


- Annonse -
Vil du annonsere her?