Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: Kreml / Wikimedia Commons / CC.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

En delegasjon fra Washington besøkte i helgen Venezuela for å diskutere oljeimport fra landet som har vært USAs erkefiende i Latin-Amerika.

USA leter nå etter måter å redusere oljeimporten fra Russland på, og Venezuela har i dag verdens største påviste oljereserve, anslått til over 300 milliarder fat. Det er langt mer enn både Saudi-Arabia, Canada, Iran og Irak.

Amerikanske myndigheter brøt i 2019 all kontakt med president Nicolas Maduros regime i Venezuela og har innført omfattende sanksjoner, blant annet forbud mot oljeimport som utgjør 96 prosent av Venezuelas eksportinntekter.

– Hensikten med besøket var å diskutere en rekke spørsmål, inkludert energi og energisikkerhet, sier president Joe Bidens talsperson Jen Psaki.

Maduro, som har uttrykt varm støtte til president Vladimir Putin etter den russiske invasjonen av Ukraina, opplyser at møtet med de amerikanske utsendingene fant sted på hans kontor.

– Vi snakket sammen i nesten to timer, sa han i en TV-tale mandag kveld, der han beskrev samtalene som «respektfulle, hjertelige og diplomatiske», uten å gå i detalj om hva som kom ut av dem.

Den amerikanske delegasjonen møtte også representanter for Venezuelas opposisjon under besøket i Caracas, opplyser kontoret til opposisjonsleder Juan Guaidó.

USA og nesten 60 allierte land har nektet å anerkjenne Maduros valgseier i 2018, og ser på Guaidó som Venezuelas rettmessige president. Maduro opplyste mandag at samtalene med opposisjonen, som har ligget på is i fem måneder, nå skal gjenopptas.

(©NTB)

- Annonse -