Ill.foto: Bård Bredesen, Naturarkivet.no.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

En ulv ble felt i Stange kommune i Innlandet lørdag formiddag, opplyser Statsforvalteren i Innlandet.

– Ulven, ei tispe, ble felt øst for fylkesvei 24, i nærheten av kommunegrensa til Odalen, sier fellingsleder Geir Magnar Lillehov til rovdyr.org , som er nettsiden til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.

Stange kommune ligger utenfor ulvesonen, som er forvaltningsområdet for ynglende ulv, og der varer lisensfellingsperioden fra 1. desember til 1. juni. Det er utstedt en kvote på tolv ulver i Hedmark og Akershus utenfor ulvesonen, og av denne kvoten er det nå igjen to.

Innenfor ulvesonen har Statens naturoppsyn i år felt åtte ulver i revirene Bograngen og Rømskog. Det er dessuten felt til sammen elleve ulver på lisens i revirene Hornmoen, Slettås og Bograngen innenfor sonen.

(©NTB)

- Annonse -