Ny avtale signert mellom Bellona og Eramet Norway. Fra venstre: Benjamin Kleppe ( Bellona), Martin Sveinssønn Melvær (Bellona), Kåre Bjarte Bjelland (Eramet Norway) og Olaf Brastad (Bellona). Foto: Bellona.

Bellona og Eramet Norway fornyet sist uke en avtale om å samarbeide for å finne gode klimaløsninger og sikre norske industriarbeidsplasser.

Det opplyser Bellona i en melding på sine nettsider.

 – Norske smelteverk har vært i førersetet når det gjelder miljøforbedringer de siste tiårene, og produserer materialer vi trenger i den grønne omstillingen. Samtidig må utslippene kuttes enda mer frem mot 2030 og 2050, sier Bellona-rådgiver Martin Sveinssønn Melvær.

Den nye avtalen er treårig.

– Eramet Norway er glade for å få på plass en ny avtale slik at vi kan fortsette det gode samarbeidet med Bellona. Gjennom denne avtalen vil Bellona fortsette å bidra med sin miljøfaglige ekspertise på relevante fagområder, sier Kåre Bjarte Bjelland, direktør for strategi og kommunikasjon i Eramet Norway.

Manganprodusent

Eramet produserer raffinerte manganlegeringer til den globale stålindustrien, og har vel 500 ansatte.

Selskapet består av tre smelteverk lokalisert i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, og har også en forsknings- og utviklingsavdeling i Trondheim.

Bellona og Eramet Norway er også forent i samfunnsbyggende arbeid innen klima, miljø og energi, samt utvikling av robuste industrisamfunn, heter det i meldingen fra Bellona.


- Annonse -
Vil du annonsere her?