Stortingsmelding om klima skrotet

Espen Barth Eide og Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Stortinget.

Regjeringens nye klimaplan vil ikke komme i form av en stortingsmelding, sier miljøminister Espen Barth Eide (Ap). Det får Høyre til å reagere.

Hurdalsplattformen lover regjeringen å raskt legge fram en ny klimaplan. Men nå skal utslippskutt heller integreres i arbeidet med statsbudsjett, forteller klimaministeren til Klassekampen.

– Vi vil bort fra tradisjonen om å lage en frittstående klimaplan fra mitt departement, og så kommer det en annen plan fra for eksempel samferdselsdepartementet etterpå som sier noe helt annet, sier Eide.

Statsråden mener dette er en forbedring fra tidligere.

– Det betyr at vi tar det mer på alvor. Vi vil telle utslipp som vi teller penger, og da er det naturlig å legge fram dette med statsbudsjettet. Det er jo det viktigste dokumentet, som trumfer alt annet.

Det er ikke Høyre uten videre enige i. Mathilde Tybring-Gjedde (H), som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, har lenge etterlyst regjeringens nye klimaplan.

– Dette er en avslørende snuoperasjon. Regjeringen og Espen Barth Eide har i åtte måneder lovet at det kommer en klimaplan. Nå tør ikke Ap og Sp å legge kortene på bordet og vise folk og næringslivet hvilke klimatiltak som må til for å nå sine egne 2030-mål, skriver Tybring-Gjedde i en epost til NTB.

(©NTB)

- Annonse -
Vil du annonsere her?