EL-biltest sommer 2021. Foto: Tomm W. Christiansen

I årets sommertest er en rekke helt nye biler med. Flere merker har til nå vært sjeldne å se på norske veier.

Mercedes-Benz’ nye flaggskip EQS 450+ og VW ID.5 GTX, er med på turen. Det er også den kinesiske nykommeren Maxus Euniq 6. Den har et bagasjevolum på 754 liter og en forventet pris på under 400.000, ifølge NAF et spennende alternativ for mange familier.

El prix – kalt verdens største elbiltest, kjører fra Oslo om morgenen 1. juni. Underveis har bilene korte pauser på Gjøvik, Vinstra og Dombås. Etter endt test samles alle bilene på Vinstra.

Salgsbrosjyren mot virkeligheten

Hensikten er å gi et godt bilde på hvor langt bilene kan kjøre sammenlignet med hva som oppgis i salgsbrosjyren. En av bilene i årets test kan gå over 700 kilometer på papiret og så godt som alle bilene kan gå over 400 kilometer, opplyser NAF.

Årets test er den tredje sommertesten i rekken. I tillegg har testen blitt kjørt tre vintre. Alle elbiler som kommer på markedet i Norge er gjennom NAF og Motors test begge årstider.

Kjøreruta er fra Oslo via riksvei 4 til Gjøvik og videre nordover E6 til Hjerkinn. Fra Hjerkinn kjører bilene via Folldal og over Venabygdsfjellet. De som kommer over fjellet fortsetter nordover på E6 fra Ringebu igjen.

Aktuelle tider og stoppesteder:

  • 9.00: Bilene kjører fra Vulkan p-hus i Oslo
  • Fra 11.30: De første bilene kommer til Circle K Kallerud på Gjøvik for 10 minutters pause
  • Fra 14.00: De første bilene kommer til Circle K Vinstra for 10 minutters pause
  • Fra 17.00: De første bilene kommer til Circle K Dombås for 15 minutters pause
  • Utover kvelden kommer alle bilene til Peer Gynt Hotell og Spiseri på Vinstra

- Annonse -
Vil du annonsere her?