Kronprinsesse Mary av Danmark og kronprisesse Mette-Marit av Norge. Foto: Johannes Jansson / Wikimedia Commons / CC / Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Kronprinsesse Mary av Danmark åpnet fredag et seminar om fremtidens grønne byer ved Oslo rådhus. Også det norske kronprinsparet deltok.

Den danske kronprinsessen åpnet fredag konferansen «Fremtidens grønne, bæredyktige og klimasikre byer» i Oslo rådhus. Også kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er til stede på seminaret.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) er vert for seminaret, der næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og Danmarks næringsminister Simon Kollerup (S) var blant innlederne.

Seminaret handler om norsk-dansk erfaringsutveksling om konkrete løsninger for fremtidens grønne byutvikling og klimasikre byer i Norge og Danmark.

Torsdag besøkte den danske kronprinsessen Preikestolen utenfor Stavanger. Besøket var preget av tåke på platået, men kronprinsesse Mary satte likevel pris på besøket – og trakk parallell til fredagens seminar.

– Kun gjennom samarbeid på tvers av land, fagområder og næringer kan vi sikre at vår vakre klode også i fremtiden kan gi kommende generasjoner muligheten for å oppleve det jeg gjorde i dag, skrev den danske kronprinsessen på Instagram etter besøket på Preikestolen.

(©NTB)

- Annonse -